Na de geslaagde editie van afgelopen jaar, keerde STRAF_WERK Festival afgelopen zaterdag terug naar de bruisende vrijhaven Blijburg Aan Zee. Met zon, zee en strand in het vooruitzicht was Blijburg hét décor voor het ultieme zomerfestival. Het stadsstrand biedt uitgestrekte zandvlaktes aan het water, waar ruimte was voor muzikaliteit en creativiteit. Lees verder hoe De Festivalkrant de grootste STRAF_WERK line-up tot nu toe en de zes stages met elk hun eigen sound, heeft ervaren.


“Het weer zat ongelofelijk mee, de muziek was fantastisch en het terrein zag er weer zeer gelikt uit…”

Blijburg Aan Zee was goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo reed er een tram vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks naar het strand maar ook pendelbussen waren ingezet. Bij aankomst werden we aangenaam verrast door een stralende zon en een blauwe lucht. De relaxte, idyllische vibe was meteen aanwezig want regenjassen waren plotseling niet meer nodig. Ook het uitzicht over het IJmeer droeg haar steentje bij aan een fijne aftrap van STRAF_WERK Festival 2017.

Nieuw: The Viewpoint

Bij het scannen van het terrein viel ons oog direct op STRAF_WERKs nieuwste aanwinst, The Viewpoint. Een intieme stage die net even anders was dan de andere stages omdat deze een dj-booth had in het midden. Rondom de dj stond het publiek verspreid over een met klimop versierde area, waar in iedere hoek grote boxen waren geplaatst. Zo maakte het niet uit waar je stond, de klanken waren overal goed hoorbaar en het uitzicht over het water was schitterend. Met een gouden combinatie als Tom Trago en Benny Rodrigues achter de decks, kon een lekker plaatje als ‘DJ Bone – The Vibe’ niet ontbreken. Alsmede door de opstelling van deze stage, heerste er een bijzonder mooi sfeertje.

KNEE DEEP IN SOUND

Naast binnenlandse artiesten stonden er uiteraard ook buitenlandse helden geprogrammeerd. Hot Since 82 hostte met zijn eigen label de overdekte ‘Knee Deep In Sound’ stage die tevens de bijnaam The Hideout had gekregen. De Ierse dj Matador verzorgde hier een liveset van hoog niveau met uitsluitend houseproducties van de bovenste plank. Zijn eigen track ‘Matador – Kenekt’ galmde heerlijk door een goed gevulde tent heen terwijl het publiek al fistpumpend stond los te gaan. Een van de betere liveset die we tot nu toe van deze man gehoord hebben.

FOOD

Na deze vibrerende liveset rolden we door naar het eetgedeelte waar verschillende, kleurrijke foodtrucks waren geplaatst. Er was wederom ontzettend veel keuze want curry, crêpes, burgers, pizza, friet en worstenbroodjes waren allen verkrijgbaar. Credits naar de overheerlijke curry die wij daar genuttigd hebben tijdens onze rustpauze in de Lipton Icea Tea chill area. Tevens was dit de perfecte uitkijk om een zonsondergang te bewonderen onder het genot van een heerlijke Icea Tea Mojito.

Nog een aantal andere leuke toevoegingen aan de randprogrammering waren de kleinschalige vintagemarkt en de Colorista Bar van L’oreal waar je een tijdelijk, fel kleurtje in je lokken kon laten aanbrengen.

ADRIATIQUE

Eenmaal weer helemaal opgeladen, was het tijd om af te sluiten bij de mainstage, die was opgebouwd uit drie futuristische, triangelvorminge objecten. Dit verklaarde ook de naam ‘The Big Three’. Wel een minpuntje was dat het decor van deze stage veel raakvlakken had met die van vorig jaar aangezien hetzelfde design was aangehouden. Gelukkig konden we dat door de vingers zien dankzij de voortreffelijke set van onze all time favorite: Adriatique.

Inmiddels waren de zonnestralen ingeruild voor regenwolken, maar dat weerhield ons er niet van om naar een onoverdekte stage te verkassen. Zeker niet toen we een gratis poncho kregen uitgedeeld door het barpersoneel. Twee volle uren hebben we genoten van een set gevuld met meesterlijke tracks en trippy lasers die werden omgetoverd tot glitters dankzij de regen. De populaire techno remix van ‘Marco V – Simulated (Bas Amro Remix)’ en een van onze lievelingsplaten ‘Âme – Rej’ waren dé parels die het publiek volledig in extase brachten. Ook de afsluitende plaat was uitstekend gekozen want dat was een bijzondere, die we nog niet eerder hadden gehoord. Het bleek een track te zijn van Sam Paganini die in september uitkomt op zijn nieuwe album ‘Zentih’. Nog heel even wachten daarop dus!

We kunnen stellen dat STRAF_WERK Festival op haar vijfde verjaardag de voorgaande edities ver heeft overstegen. Het weer zat ongelofelijk mee, de muziek was fantastisch en het terrein met genoeg bewegingsvrijheid zag er weer zeer gelikt uit, ondanks dat het merendeel van de aanwezige stages hetzelfde decor hadden als vorig jaar. Met Adriatique als hoogtepunt kunnen we dit festival bestempelen als een van de leukste van het afgelopen seizoen.