De combinatie van tropische temperaturen en festivals, we houden er allemaal van. Zolang je tenminste niet roodverbrand en uitgedroogd in een bloedhete dixi ligt te creperen. Een situatie die snel genoeg kan ontstaan als je weer eens je zonnebrandcrème bent vergeten en je (terecht) te gierig bent om de hoofdprijs te betalen voor een flesje water. Gelukkig zagen wij op 26 mei, tijdens een tropische editie van Diynamic, dat je met wat hulp van de festivalorganisatie zo’n miezerig hittegolfje makkelijk aan kan.


“Hun sympathieke acties hebben velen van ons een jammerende morning-after douche met nadorst bespaard.”

Het was losgaan, zweten en flirten geblazen op de vijfde editie van Diynamic Festival in het sprookjesachtige Amsterdamse Bos. Diynamic, opgericht in 2006 door Solomun en Adriana Trolio, is van het gelijknamige underground, electronische muzieklabel. Zeven jaar geleden begonnen in Hamburg, en inmiddels wereldwijd bekend. Grote terugkerende namen op Diynamic zijn Solomun, Adriatique, H.O.S.H. en Kollektiv Turmstrasse. Ook deze keer konden wij weer genieten van hun house en techno deuntjes. De muziek was minstens net zo goed als het weer.

Wie goed doet goed ontmoet

Naast de zinderende temperaturen kregen we namelijk een heleboel ingesmeerde ontblote bovenlijven en iets te korte rokjes op de koop toe. Tropische temperaturen zorgden ervoor dat kleding een overbodige luxe werd. Soms kan deze hitte op een festival complicaties met zich meebrengen. Maar gelukkig heeft de organisatie zijn best gedaan om dit ons te besparen. Op een sympathieke manier kwamen ze ons tegemoet door de wc’s gratis te maken, waardoor er een continue doorstroom van mensen was. Dit zorgde ervoor dat de ellenlange wachtrijen, waar je met je hoofd een halfuur in de brandende zon te staat, ons bespaard bleven.

Bezoekers zoeken verkoeling in het water

En niet alleen hoefde je voor de wc’s niet te betalen, ook kon je bij de toiletten gratis water tappen. De hele dag door werden er papieren bekertjes uitgedeeld zodat iedereen goed gehydrateerd bleef. Tegenwoordig is elk festival verplicht om gratis water te geven, maar vaak wordt deze plicht op een nogal karige, om niet te zeggen gierige manier uitgevoerd. Dat was bij Diynamic niet het geval. Ook was er een sunscreen-point waar je je kon insmeren om vervolgens glibberend de dansvloer op te gaan.

We willen bij dezen de organisatie van Diynamic in het zonnetje zetten en tevens andere festivals oproepen om deze zomer een voorbeeld te nemen aan de opstelling van Diynamic. Hun sympathieke acties hebben velen van ons een jammerende morning-after douche met nadorst bespaard. Altijd fijn zo’n straal warm water op je pas verbrande ruggetje. Gelukkig is een dergelijk lot ons bespaard gebleven. Diynamic, bedankt voor alle goede zorgen! Als het volgend jaar regent nemen we een extra poncho voor jullie mee. Want voor wat hoort wat.

Met de blote voetjes in het gras