Een vijfjarig bestaan én een monsterline-up: Best Kept Secret heeft een prachtig weekend erop zitten. De shows waren bizar goed, het eten was goddelijk en het zonnetje liet ons eindeloos zweten. Dat betekent een flinke festivalkater, maar die stellen we nog even uit. Nu eerst nagenieten. Met gifjes welteverstaan.

Gele jassen waren er dit jaar niet, maar we hebben wel een nieuwe trend gespot: de Fatboy. Wel een beetje jammer dat het eruit ziet alsof je staat de dansen met een kleurrijke vuilniszak. Behalve als je mag toekijken.

 

 

Je hebt ze vast gespot: de meute Zuid-Amerikanen bij de pit. Deze diehard Radiohead fans hebben de hele dag in de brandende zon gewacht op de afsluiter. In verband met de andere shows een beetje irritant, maar dat het strijders zijn, moet je ze wel nageven.

 

 

Ook de fameuze schommels waren niet weg te denken uit het decor van Best Kept. Maar die dingen bestijgen is na vijf jaar nog steeds niet zo makkelijk.

 

 

Nergens op het festival waren er zulke legendarische koks te vinden als bij de grill-truck achter Stage One. Als je een plekje zocht om te dansen in de rij voor nachos, moest je hier zijn.

 

Een nieuw verschijnsel was Tokyo Hill, een plek voor pingpong, de Wii en (voor iedereen die nog wél een stem over had) karaoke. ‘s Nachts een top idee, maar ‘s morgens… niet bepaald.

 

Eindelijk een jaar zonder regen. Heerlijk, maar met al dat stuifzand kun je na drie keer douchen nog steeds de korrels in je bilnaad vinden.

 

Giel Beelen was er ook bij. Niet iedereen werd daar blij van.

 

Bandjes kijken is vermoeiend, we snappen het. Maar deze kerel wist wel een hele creatieve manier te bedenken om bij Stage Two de show mee te krijgen én een beetje te pitten.

 

Maar wat als je moet werken? Dan doe je dat toch gewoon tussen de foodtrucks. Deze kerel deed het, draw-me-like-one-of-your-french-girls-style.

 

Toch wel het hoogtepunt van het festival was Will Butler die tijdens de set van Arcade Fire de mast van Stage One in klom, om de menigte met alleen een trommel toe te spelen. Held. (Credits naar @cecilewijn voor de beelden.)

 

In een notendop: het was HEET

 

Het was zwaar.

 

Er werd eindelijk gezwommen.

En blauwtjes zijn gelopen.

Maar we kijken nu allemaal alweer uit naar volgend jaar.

Heb jij jezelf of een van je vrienden gespot tussen de gifjes? Like en deel dan even dit artikel. Worden we allemaal vrolijk van, toch?