Kersverse Utrechtse Gabriëla ging naar Lief Festival om verslag te doen. Lees hier haar bevindingen.


“Ik snap waarom Utrechtenaren al zoveel jaren achtereen naar Lief festival gaan…”

Hoewel Lief Festival al 12 jaar bestaat was ik er nog nooit heen geweest. Ik woon nog maar een paar maanden in Utrecht en dit festival is vooral bekend onder de Utrechters/Utrechtenaren, dus alé – uitproberen maar. Het Strijkviertel is een puike locatie voor een festival omdat het gezellig aan het water ligt en je er makkelijk naar toe kan fietsen.

Was het festival innoverend, ontzettend verrassend of overweldigend goed georganiseerd? Neuh, maar het was heerlijk weer, er waren veel verschillende stages en volgens mij heeft iedereen het heel erg naar zijn/haar zin gehad. Je liep in file achter die Leute aan van stage naar stage want er was maar één snelweg en daardoor kon je lekker socializen met je tegenliggers en bumperklevers. En je kon ook een pitstop maken bij de hangmatten en heerlijk genieten van het uitzicht op het meer.

Het enige nadeel vond ik dat er maar één toilet area was, aan het begin van het festival. Het festival liep als een halve cirkel rond het meer heen, dus een andere optie (behalve de bosjes voor de mannen) was er niet. Zeker als je een druif van een blaas hebt sloeg je fitbit echt op hol deze dag. Misschien een aandachtspuntje voor volgend jaar? Maar goed, echt een vrouwending om hierover te klagen misschien.

LIEF FESTIVAL 2017

Het leukste vond ik de ‘Houtje Touwtje’ stage waar The Happy Feelings heerlijke mellow disco draaiden en de ‘Schering & Inslag’ stage waar topwijffie Klaudia Gawlas met heerlijke rauwe techno afsloot. Ik snap waarom Utrechtenaren al zoveel jaren achtereen naar Lief festival gaan, omdat het festival ‘knus met een vleugje buurtfeest’-achtig aanvoelt. Niks pretentieus publiek, geen lange wachtrijen bij de gin&tonic stand of manbuns. Wel waaiers, over het algemeen een wat ouder publiek en samen een goed feestje bouwen.

Ja, ik heb me goed vermaakt op Lief. En met groot vuurwerk op de achtergrond weer richting de Domkerk fietsen, was een goed einde van mijn primeur bij Lief.