Vergeet Nederland één, twee en drie. Er is namelijk maar één echte omroep: De Omroep. Het succesvolle Amsterdamse feest verhuisde na vier edities in Chicago Social Club naar hun nieuwe liefde Claire, de club die de ambitie heeft om de liefhebber van de elektronische muziek weer naar het Rembrandtplein te krijgen. Uiteraard was De Festivalkrant van de party om de eerste editie van deze ultieme samenwerking van dichtbij te aanschouwen.


Line-up De Omroep 03.03 FM: Beautiful Swimmers, Perdu, do nothing club, Match BoxJaimy Kinkel, BARN

De muziek

De Omroep 03.03 FM werd geopend door Beautiful Swimmers, die afgelopen festivalseizoen onder andere te zien waren op Dekmantel. Een kolfje naar de hand van de bekende Amerikaanse dj’s. We waren nog even bang dat het feest te vroeg had gepiekt. Maar gelukkig draaiden ook hun opvolgers met minstens zoveel succes de stoom van hun platen. Met name Perdu vonden we echt top. Zijn frisse, melodieuze sound, ondersteund door dikke beats en de beproefde acoustiek van Claire, smaakte naar meer. Misschien dat we Perdu maar eens moeten gaan benaderen voor een interview.

Op een gegeven moment waren we op zoek naar niet nader te noemen alcoholische versnaperingen. Onderweg stuitten we op Match Box die op de stage achterin het publiek aan het opwarmen was. Daar keerden we later op de avond regelmatig terug om te genieten van zowel Jaimy Kinkel als BARN. Geen gezeik, geen minimalistisch gepruts waar je niet op kan dansen, maar opzwepende beats en dj’s die weten waarom ze op die stage zijn uitgenodigd.

Teugelloos

Op Facebook kwam een bericht voorbij waarin de sfeer spitsvondig werd omschreven als ‘teugelloos’. Hoewel het maar de vraag is of dat überhaupt een woord is, valt daar eigenlijk weinig aan toe te voegen. Een goede mix van jong en iets minder jong, gecombineerd met een prettige verhouding dames en heren, het zijn dingen die elk feest ten goede komen. De mensen die stilstonden waren op één hand te tellen en hadden waarschijnlijk last van een sportblessure of iets dergelijks. Er stonden letterlijk zelfs mensen te dansen in de rookruimte.

Hoewel ondergetekende tien keer bier over zijn linkervoeten heeft gegooid vanwege de verhogingen in de dansvloer (had ik bij Studio 80 al last van), was De Omroep 03.03 FM in Claire een heugelijke avond. Zolang Claire met feesten als De Omroep blijft samenwerken, zit het met de definitieve terugkeer van die liefhebbers van elektronische muziek wel goed. Een goede reden om niet meer met een grote boog om Rembrandtplein heen te lopen. We kijken uit naar de volgende editie!