Het is iets wat elke festivalliefhebber regelmatig doet: tickets kopen. De markt van ticketingaanbieders is breed in Nederland, maar toch blijkt er ruimte te zijn voor nieuwe aanbieders met een eigen visie. Een zo’n ticketaanbieder is Your Ticket Provider. Het bedrijf heeft in vijf jaar de ticketingmarkt veroverd door een meer persoonlijke benadering van de ‘ticketervaring’. Sinds deze week heeft Your Ticket Provider een nieuwe website.


Krachtige veranderingen

De ticketshop heeft een cosmetische verandering ondergaan om de gebruikerservaring op diverse apparaten te optimaliseren. De nieuwe shop is hyper responsive, wat betekent dat de shop apparaat onafhankelijk is. In slechts twee stappen kunnen bezoekers van evenementen een (mobiel) ticket aanschaffen en downloaden, of ze nu op mobiel, iPad of laptop zitten. Naast vergroot gebruiksgemak voor de kaartkopers biedt de nieuwe ticketshop aan organisatoren tal van mogelijkheden om het maximale uit hun online kaartverkoop te halen. De shop kan o.a. worden verrijkt met informatie over het evenement en verzamelt de meest relevante (marketing)data van (potentiƫle) ticketkopers, zonder dat gebruikers hoeven in te loggen voor het aanschaffen van een ticket.

Verkopen met een eigen gezicht

Organisatoren vinden het steeds belangrijker dat een bezoeker al een bijzondere ervaring voorafgaand aan het evenement beleeft. Daar past geen onpersoonlijke webwinkel bij, maar wel een stijlvolle ticketshop die naadloos aansluit bij de eigen identiteit. De nieuwe shop is zo ontworpen dat elke stap van het aankoopproces plaatsvindt in de look en feel van het merk of de organisatie, inclusief het ontwerp van de tickets zelf en de mail richting de bezoekers van het evenement.