Met de bevestiging van JUSTIN BIEBER is de derde headliner toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. Na maanden van geruchten kan de organisatie de komst van werelds grootste popidool bevestigen.


Met wereldwijd meer dan vijftien miljoen verkochte albums, 26 miljoen verkochte singles, twaalf American Music Awards, vijftien Billboard Awards, één Grammy Award, twee BRIT Awards en 21 MTV Europe Music Awards is de 22 jarige Justin Bieber een van de populairste artiesten ooit. De organisatie van Pinkpop is volgens eigen zeggen ‘trots’ om hem als headliner van de eerste Pinkpop-dag te verwelkomen.

Een tsunami van gillende Beliebers?
Wat de gevolgen zijn van de komst van het popidool voor de samenstelling van het publiek dat naar Pinkpop komt, moet nog blijken. Een hele horde gillende Beliebers op Pinkpop? De doorgewinterde Pinkpopbezoeker zal zich eens achter de oren hebben gekrabt bij dit idee. Aan de andere kant is de komst van Bieber een uitgelezen moment om een hele nieuwe generatie jongeren warm te maken voor het bezoeken van festivals. Misschien dus nog niet zo’n gek idee, die Bieber op Pinkpop.