In het Hemelvaartsweekend vindt op zaterdag 27 mei de eerste editie plaats van het gloednieuwe popfestival Central Park. Het festival richt zich op livebands uit de Nederlandse popscene. “Omdat er in Utrecht momenteel nog geen groot openlucht poppodium geboden wordt, is dit festival uniek voor de stad,” aldus de initiatiefnemers Arthur Vlendré en Huub van de Vecht.


Central Park staat voor een muzikaal samenkomen in een romantische parksetting. Het draait hoofdzakelijk om de muziek, maar ook qua foodinvulling, sfeer en beleving is het festival een ‘must go!’ Huub: “De eerste editie willen we direct goed neerzetten, zodat we een wow-factor creëren.”

Locatie

De locatie Recreatiegebied Strijkviertel vormt met zijn natuurlijke bebossing en de grote waterplas een perfect zomers decor voor hét popfestival van Midden Nederland. Vanaf één groot poppodium zullen er rockende concertshows gebracht worden. Daarnaast is er ook veel randvermaak, waaronder een tweede podium met 80’s & 90’s vinyl-Dj’s. Het is de bedoeling dat het evenement jaarlijks terugkeert.

Kensington speelt thuis!

De programmering is groots. De Utrechtse band Kensington speelt voor het eerst op een festival in de openlucht van Utrecht. Kensington is met hun hits als Do I ever en War momenteel dé liveband van Nederland en verkochten maar liefst vijf keer de Ziggodome uit. Ook in het buitenland zijn ze niet meer weg te denken en spelen ze op de grotere festivals, waaronder Sziget.
Kensington is niet de enige headliner die de organisatie heeft weten te contracteren. Ook Bløf, Di-rect en de Handsome Poets zullen het hoofdpodium betreden. Daarbij komt de organisatie in de komende weken naar buiten met nog twee aanvullende acts. Huub: “We zijn bezig met nog een andere band uit Utrecht die momenteel ook veel airplay heeft.” Welke dat precies is, blijft nog even geheim.


Kaartverkoop & Info:

Het festival begint zaterdag 27 mei om 14.00 en zal eindigen om 23.00. De toegang is vanaf 18 jaar. De officiële kaartverkoop start op vrijdag 24 februari om exact 12.00. De eerste kaarten zullen €22,50 kosten en zijn uitsluitend online verkrijgbaar via de website: www.centralparkfestival.nl

Programmering: Kensington / Bløf / Di-rect / Handsome Poets & meer!