Vandaag begint Wildeburg, één van de meest opvallende festivals van het jaar. Creativiteit staat bij dit festival voorop en dat is terug te zien in de line-up. Hier de artiesten die je volgens de redactie van De Festivalkrant niet mag missen als je op Wildeburg bent.


Sarah – reporter

1. Abstract Division


Ik heb Abstract Division op nummer 1 staan omdat ik van diepe, donkere techno houd. Van die lekkere beuk techno waar je helemaal op uit je plaat kunt gaan. Helemaal wanneer het 4 uur ’s nachts is en je wel even een opkikkertje nodig hebt.
2. Colin Benders
3. Les Biftecs
4. Polynation
5. Meute

Ole – fotograaf

1. Colin Benders


De line-up van Wildeburg heeft genoeg hoogtepunten, maar waar ik absoluut het meest naar uitkijk, is het optreden van Colin Benders. De meesten van jullie kennen Benders waarschijnlijk wel onder zijn eerdere artiesten naam Kyteman. Waar hij vroeger nog zalen omver blies met zijn twaalf koppige band, maakt hij nu een hele vette one-man show waar hij enkel gebruik maakt van modular synthesizers. Zijn spacende technobeats zijn zo verslavend dat je wel moet dansen.
2. Brass Rave Unit
3. Stavroz
4. Pushin Wood Soundsystem
5. Oliver Weiter

Gijs – Pinguin Radio

1. Altin Gün


2. Colin Benders
3. CUT_
4. De Nachtdienst
5. TenTemPiés

Ewoud – hoofdredacteur

1. The Gaslamp Killer


Als er iemand is die het advies van Marc Rutte om normaal te doen (pardon my french) keihard negeert, dan is het wel The Gaslamp Killer. Dubstep is de basis, maar daarmee houdt elke poging om de muziek van deze bebaarde krullenbol te duiden dan ook wel op. Zijn vreemde mix van geluiden is simpelweg niet in een hokje te plaatsen en dat is precies de reden waarom hij zo ontzettend thuishoort op Wildeburg.
2. Sadar Bahar
3. Colin Benders
4. Olivier Weiter
5. Altin Gün