Als ik zeg: witte rum, munt, limoen en suiker… wat zeg jij dan? Een vegan recept van Rens Kroes? Nee, fout! Een heerlijke frisse BACARDÍ Mojito natuurlijk. Deze klassieker is al lang niet meer uit de cocktailboeken weg te denken en is het perfecte drankje voor deze zomer. Veel mixologists (hippe taal alert!) hebben dit geliefde drankje al vaak bereid, en met deze lekkere ingrediënten kan er ook weinig mis gaan. Naar keuze een schijfje gember of een drupje honing toevoegen en lekker opslurpen, heerlijk! Wist je trouwens dat dit drankje zijn eigen feestdag heeft? National Mojito Day valt elk jaar op 11 juli en daarmee is dit frisse drankje een wereldwijd begrip.


“Hoe klinkt het geluid van rum volgens Major Lazer?”

Enfin, nog een raadsel dan, als ik zeg: muziek, diplo, lean on me en bubble butt? Yes! Major Lazer. Goed nieuws: deze mix van rum als ultieme versnapering en zwoele muziek komen deze zomer samen op the Sound Of Rum (SOR)! Het Cubaanse BACARDÍ is namelijk een creatief partnerschap aangegaan met Major Lazer en samen hebben zij de Sound Of Rum ontwikkeld.

Dit is een perfect platform om onder het genot van een chill drankje op een festival te schuren op de opzwepende muziek van Major Lazer en andere artiesten die de Sound of Rum als geen ander aanvoelen. De Sound of Rum is een sound die stamt uit het Caribisch gebied, waar muziekstijlen als Reggae, Soca, Samba, Dancehall en Afro Beats deel uitmaken van de cultuur, en gemixt zijn met Hip Hop, Trap and Grime.

“Een half miljoen mensen waren er bij en hadden de avond van hun leven.”

BACARDÍ is een van oorsprong Cubaanse sterke drank. Cuba heeft, net als elk ander Caribisch eiland, een sterke eigen cultuur en karakteristieke muzikale identiteit. De verschillende Caribische eilanden zijn met elkaar verbonden door één gemeenschappelijke noemer: muziek met een aanstekelijk dansbaar ritme. En de Sound Of Rum heeft dit ritme in een modern jasje gestoken en naar Nederland gebracht.

 

Hoe klinkt het geluid van rum dan precies volgens de interpretatie van de Major Lazer mannen? Als een mix tussen elektronische beats, reggae, soca en hip-hop op een warm Caribisch eiland.

Major Lazer bestaat uit producer Diplo en dj’s Jillionaire en Walshy Fire en dit trio brak in Nederland door met het nummer ‘Lean On’. Gaaf om hierbij te noemen, is dat Major Lazer vorig jaar de eerste Amerikaanse groep was die in Cuba optrad sinds de betrekkingen tussen de twee landen zijn verbeterd. In de hoofdstad Havana gaven zij een gratis concert. Maar liefst een half miljoen mensen waren er bij en hadden de avond van hun leven.

De impact van dit optreden bleef niet onopgemerkt en van dit historische evenement is inmiddels een documentaire gemaakt, genaamd ‘Give Me Future’. De documentaire werd alom geprezen en is uiteindelijk zelfs gefeatured op het Sundance Film Festival. Ook hoopt BACARDÍ ooit weer terug te kunnen keren naar haar geboorteplek Cuba.

De CASA BACARDÍ kan je op bijna alle grote festivals vinden

Terug naar die SOR, want wat ga jij daar in de praktijk van zien? Wel, deze zomer gaat Bacardi weer party huisjes (CASA BACARDÍ!) neerzetten op een aantal Nederlandse festivals waar je met je vrienden op exotische wijze de heupen kunt laten zwieren, samen cocktails kunt drinken en onderdeel kunt zijn van de BACARDÍ vibe. Onder het mom ‘mi casa es su casa,’ stelt de familie BACARDÍ hun feestelijke huis open voor festivallend Nederland. De casa zal in verschillende verschijningsvormen te vinden zijn op Mysteryland, STRAF_WERK en Lowands.

Het festivalseizoen is inmiddels al op gang gekomen en wat is beter dan een zonovergoten middag met opwindende muziek, je beste vrienden om je heen en een perfect gemixte BACARDÍ Mojito in je hand? Begeef je onder de artiesten en andere festivalgangers, ga los op de Sound Of Rum en deel met elkaar een frisse BACARDÍ Mojito of twee.