Less is more? Nee, more is more, lijkt STRAF_WERK te hebben gedacht toen werd besloten KiNK live2live Henrik Schwarz uit te nodigen voor de vrijdag van de ADE tweedaagse in de Kromhouthal op 20 & 21 oktober. Daarmee haalde de organisatie een wereldprimeur binnen: KiNK live2live Henrik Schwarz. Voor het eerst in de historie van elektronische muziek spelen de Bulgaarse KiNK en de Duitse Henrik Schwarz een live2live performance. Een combinatie die niet anders kan worden beschreven als de natte droom voor iedereen met een voorliefde voor experimentele elektronische muziek.


KiNK is door Resident Advisor uitgeroepen tot de #1 live artiest van 2016. De Bulgaarse dj Strahil Velchev is een ware elektronische kunstenaar, met een eigen sound die je altijd terughoort in zijn muziek. “Take the soul and the groove of house and techno, the futurism and detail of experimental electronica and the raw energy of acid,” beschrijft KiNK zijn stijl.

KiNK
Henrik Schwarz

Henrik Schwarz komt uit het zuidelijke deel van Duitsland en is inmiddels een van de veteranen in de Duitse deephouse-scene. De drang om technologische grenzen te doorbreken in de muziek leidde tot zijn zogenoemde ‘live laptop sessions’. In zijn onconventionele shows bespeelt hij niet alleen het publiek; hij laat ze ook zelf spelen op zijn drumcomputers. Tijdens ADE 2016 speelde de ‘Modern Mozart’ in ensemble met het Metropole Orkest, wat op lovende kritiek kon rekenen door bezoekers en recensenten.

Met deze buitengewone samenwerking bespeelt STRAF_WERK een nieuw muzikaal speelveld waarin de focus ligt op de absolute top van de live acts. Wil je er bij zijn? Wees dan snel, er zijn nog maar een paar tickets: https://strafwerk.org/

Line up

STRAF_WERK – ADE DAY 1 op vrijdag 20 oktober
Maya Jane Coles
Henrik Schwarz [live]
KiNK [live] / Agoria
Jasper James b2b Cinnaman
Tsepo
Scott Franka

STRAF_WERK x Knee Deep In Sound – ADE DAY 2 op vrijdag 21 oktober
Hot Since 82
Kerri Chandler
Nic Fanciulli
Butch
Joey Daniel
Prunk b2b Chris Stussy
Luuk van Dijk
Romano Alfieri