Je kent ze wel, van die dilemma op dinsdag-achtige dilemma’s: Alleen nog maar brood met chocopasta of elke dag een complete watermeloen verorberen? Lastige keuzes. Want eigenlijk wil je natuurlijk het liefst allebei. De keuze tussen vakantie of festival, is net zoiets. Puur sadisme. Eigenlijk wil je niet kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Steeds vaker hoor je namelijk dat mensen deze twee zaken combineren, in de vorm van een festivalvakantie. De grootste Nederlandse aanbieder van festivalvakanties is Festival.Travel. Maar waarom is de festivalvakantie juist nu zo populair?


 

Met de bus naar EXIT Festival (Foto: Festival.Travel)

De festivalvakantie wint terrein

Vorig jaar gingen bijna 30.000 Nederlandse festivalgangers via Festival.Travel naar buitenlandse festivals. Een stijging van 35% ten opzichte van het jaar ervoor. Daar zijn volgens een trendrapport van Rabobank verschillende redenen voor. Ten eerste gaan we dankzij de economische vooruitgang en technologische ontwikkelingen vaker en korter op reis. Dat is een trend in de reisbranche die al langer zichtbaar is. Daarnaast zijn mensen in deze woelige tijden op zoek naar verbondenheid en liefde. Festivals zijn daarvoor natuurlijk de aangewezen plek. Ten derde vinden jongeren het opdoen van mooie ervaringen belangrijker dan het bezitten van spullen. En wat is nou onvergetelijker dan een festivalavontuur in het buitenland? Kortom, genoeg redenen om op festivalvakantie te willen.

Of met de trein naar Sziget (Foto: Festival.Travel)

Festival.Travel maakt festivallen in het buitenland toegankelijk

Festivals bezoeken in het buitenland is op zich geen nieuw verschijnsel. In tegendeel, festivals zijn al decennialang een goede reden voor avontuurlijke vriendengroepen om vele kilometers te reizen. Het bezoeken van festivals over de grens kan echter een behoorlijke onderneming zijn. Zo kunnen festivaltickets vaak alleen met een Mastercard in de nationale valuta worden gekocht. Een Nederlandse organisatie die dit via iDeal voor je regelt, is dan wel zo handig. Bij Festival.Travel stel je gemakkelijk je eigen festivalvakantie samen. Met officiële festivaltickets, reis (via bus, trein of vliegtuig), verblijf (op camping of in hotel/hostel/appartement) en extra services, zoals kluisjes. Een Nederlandse klantenservice helpt je bij vragen.

De redenen dat we allemaal wel op festivalvakantie willen, behoeven weinig verdere uitleg. Festivals, vakanties, festivalvakanties, we love it! Het is daarom een positieve ontwikkeling dat steeds meer festivalgangers de mogelijkheid krijgen om op festivalavontuur over de grens te gaan. Rock Werchter, EXIT, Melt of Sziget zijn nog nooit zo dichtbij geweest. Het definitieve einde van onze Calvinistische volksaard, die zegt dat dingen niet té leuk mogen zijn, is nabij en draagt de naam Festival.Travel. Elke dag watermeloen met chocopasta, here we come!

Alle festivals die dit jaar worden aangeboden via Festival.Travel (in chronologische volgorde):