Felrode tentjes, houten huisjes, kleine koekhuisjes, wigwams, complete legertenten en ware festivalpaleizen. Er is waarschijnlijk geen enkel ander festival dat zoveel verschillende tenten en huisjes op de camping aanbiedt als Mysteryland. Wij kunnen in elk geval bijna niet kiezen. Ook kunnen we niet wachten om deze originele en creatieve invulling van de festivalcamping met eigen ogen te aanschouwen. Hier alvast een voorproefje, zodat je weet welke plek op de camping het beste bij jou past.


“Zoals de naam van de tent al een beetje doet vermoeden, gaat het in de Love Dome maar om één ding.”

Regular tent: de hippie

Je kent ze wel, van die regular tent figuren. Haren, baarden en borsthaar wapperend in de wind, crazy outfits en elke avond laat naar bed met hun teenslippers nog aan. En alleen maar denken aan dansen op elektronische muziek. Kortom, geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel die hippies. Maar feesten dat ze kunnen…

Love Dome: de tortelduifjes

Zoals de naam van de tent al een beetje doet vermoeden, gaat het in de Love Dome maar om één ding. Je hebt het vast al geraden, niks om je voor te schamen, we genieten er allemaal van, het beste gevoel dat er is: liefde. Wil iedereen die niet meteen aan liefde dacht, alsjeblieft uit de buurt van de Love Dome blijven? Koester de romantiek!

Tiny House: de zoetekauw

Owwww koetsjiekoetsjie waarom zijn die Tiny Housejes zo schattig dan? Speciaal voor de zoetekauwen onder ons zijn deze hartverwarmende bouwsels volledig opgetrokken uit koek. Nee hoor, grapje. Maar nu weer even serieus. Heet jij Hans en is je vriend(in) een grote boze heks, blijf dan uit de buurt van een Tiny House! We hebben je gewaarschuwd.

Wooden House: de vogelspotter

Ah, terug naar de natuur. De Wooden House, daar waar het gras altijd net iets groener is dan op de rest van de camping. Hier kom je na een dag hard festivallen pas echt tot rust. En dan word je de volgende ochtend wakker, zitten er ineens drie kleine vogels op de houten drempel. Singing sweet songs…

Tipi: de Indiaan

Hier wonen de Indianen. Niet te verwarren met roodhuiden, dat zijn gewoon mensen die hun zonnebrand thuis zijn vergeten. Echte Indianen zijn één met de natuur. Met hun verentooien, tomahawks en geschilderde gezichten rijden ze in volle galop van stage naar stage. En ’s avonds? Dan roken deze Indianen rustig een vredespijpje in hun Tipi.

Group tent: het peloton

Met een groep vrienden naar Mysteryland is misschien wel het mooiste wat er is. Een fatsoenlijke uitvalsbasis mag dan eigenlijk niet ontbreken. Huur daarom samen met een legertje van twintig vrienden een van deze legertenten. Blaas alleen niet ’s ochtends de reveille, laat die trompet thuis. Anders passen al jouw vrienden volgend jaar makkelijk in een Regular tent.