Tino Martin gaf op 10 juni een uitverkochte show in de Ziggo Dome voor 17.000 bezoekers die het Nederlandstalige lied een warm hart toedragen. Aangezien Tino Martin ook optreedt op ons favoriete Nederlandstalige festival, Dutch Valley, besloten we eens een kijkje te gaan nemen. Wat kunnen we, gezien zijn optreden in de Ziggo Dome, allemaal verwachten van Tino?


 

In Nederland brak Tino Martin door met de hit ‘Jij Liet Me Vallen’ en hij ontving afgelopen jaar een Edison Award voor zijn album, een plaat die wekenlang in de Top 10 van de albumlijst stond. De songs doen denken aan de sfeer, de gezelligheid maar ook de melancholie die zo kenmerkend was voor de liedjes van André Hazes. Onlangs bracht hij de single ‘Laat Me Leven’ met Gerard Joling uit en afgelopen vrijdag kwam zijn nieuwe album ‘Hoe Ik Het Zie’ uit.

Na vorig jaar een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall te hebben gegeven, maakte hij een jaar later de stap naar de Ziggo Dome, door fans al omgedoopt in de ’Tino Dome’. En met succes, want de show was al enkele dagen geleden helemaal uitverkocht.Het optreden in de Ziggo Dome was de grootste show uit de carrière van de zanger. Er werd dan ook flink uitgepakt.

Naast vuurwerk, dansers en confetti had hij een heus gospelkoor en gast-artiesten als Gerard Joling, Glennis Grace, Gin Dutch en New Timeless op het podium in Amsterdam.

‘Het was mijn droom als klein mannetje om grote concerten te geven. Die droom is vanavond uitgekomen in de Ziggo Dome. Ik ben waanzinnig trots dat ik dit moment kan delen met mijn familie en al mijn fans die uit hele land naar Amsterdam zijn gekomen.’ aldus Tino.

Tino Martin fan, maar het optreden gemist? Niet getreurd, want op 19 augustus staat Tino Martin gewoon op Dutch Valley. Snel een kaartje scoren dus!